ÖZTÜRK: SİGORTACILIK FİNANSAL SEKTÖRÜN CİDDİ BİR AKTÖRÜ

ÖZTÜRK: SİGORTACILIK FİNANSAL SEKTÖRÜN CİDDİ BİR AKTÖRÜ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı müsteşarı Enver Öztürk, sigortacılık sektörünün dünyada önemli bir rol oynadığını belirterek ülkemizde de faaliyet alanının genişletilmesi gerektiğini söyledi. 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nda gerçekleşen Kıbrıs Sigorta Acenteler Bilgilendirme Toplantısında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Enver Öztürk açıklamalarda bulundu.
Toplantıda konuşma yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı müsteşarı Enver Öztürk, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve katılımcıları selamladı ve etkinliğe göstermiş oldukları katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.

"MÜDAHALE ETMİYORUZ"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak, Kıbrıs Sigorta yönetimine etkin bir şekilde, müdahalelerinin olmadığını dile getiren Öztürk, "Profesyonel yöneticileri işleri yapması için uygun zaman ve zemin hazırlama çerçevesinde müdahil olaya çalışıyoruz. Siyasi bir ekinlikten, siyasi kontrolden uzak olması gerektiği konusunda bende hem fikirim”dedi.

"TAMAMEN PROFESYONEL BİR YÖNETİM SÖZ KONUSU"

Sigortacıların, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bağlı olduğu için zorunlu bazı hallerde istişare etmek ve yön verici çerçevede değerlendirmeler yapmak zorunda olduklarını söyleyen Öztürk, "Tamamen profesyonel bir yönetim söz konusu" dedi.

"SİGORTACILIK KONULARINI YASAL MEVZUATLARINI AZ ÇOK BİLEN BİRİSİYİM"

35 yıl boyunca avukatlık yaptığını anımsatan Öztürk, meslek faaliyetleri sırasında yüzlerce sigorta provası ve birçok sigortanın müşavirliğini yaptığının belirterek "Sigortacılık konularını yasal mevzuatlarını az çok bilen birisiyim" ifadelerine yer verdi.
"Ülkemize sigortacılık faaliyetleri yakın bir geçmişte yerel sigortacılık anlamında ele alınmaya ve gelişmeye başlamıştır" diyen Öztürk, sigortacılığın dünya genelinde finansal sektörün ciddi bir aktörü konumunda olduğunun altını çizdi. 

KKTC’DE YETERLİ ETKİNLİĞİ YOK

Sigortacılığın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde  henüz yeterli rolünü üstlenmiş olmadığını belirten Öztürk, "Bunun için bir takım yasal düzenlemelerin yapılması ama sigortacı şirketlerinde bazı anlayış farklılıklarını getirmesi gerekir" dedi.

"ÜRÜN YELPAZESİ GENİŞLETİLMELİ"

Öztürk, ülkemizde sigorta denildiğinde ilk akla gelenin araç sigortası oluğunu belirterek aslında sigortacılık sektörünün faaliyet alanın oldukça çeşitli olduğunu ve bu bağlamda ülkemizde de ürün yelpazesinin genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Print
Yayınlanma tarihi: May 11, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler: