ARIKLI: 4.5G İHALESİNE 2-3 GÜN İÇERİSİNDE ÇIKILACAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, 4.5G ihalesine iki-üç gün içerisinde çıkılacağını, her eve fiber-optik altyapı projesi için ihale şartnamesinin hazırlanmakta olduğunu ve kısa zamanda hayata geçirileceğini söyledi.  
Meclis Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Yol Güvenlik Yasa Tasarısı kabul edildi.
Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması nedeniyle uyuşturucu tesiri altında araç kullanımına caydırıcı önlem olarak hazırlanan Yol Güvenlik Yasa Tasarısına göre; bir sürücünün uyuşturucu tesiri altında araç kullanması halinde, asgari ücretin 5 katı, iki yıla kadar hapis veya her iki cezaya birlikte çarptırılabilecek. 
Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasası ise Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) başkan, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyelerinin sözleşmelerinin üç dönem uzatılmasını öngörüyor. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Tasarısı hakkında muhalefetin eleştirilerine cevaben, 4.5G ve her eve fiber altyapı ihalesine çıkılacağını ifade eden Arıklı, süreci şaibesiz şekilde atlatmak istediğini kaydetti.
75-100 milyon dolarlık bir ihale söz konusu olduğunu kaydeden Arıklı, kimsenin aleyhinde laf söylemediği bir kişi ile yola devam etmek istediğini söyledi.
 “Benim bu konuda politik düşüncem yok” diyen Arıklı, “Bu konuda benim takdir almam gerekirken, bravo denilmesi gerekirken ilkesel bazda beni eleştiriyorsunuz” dedi.
İki ihalenin KKTC için iletişimde dönüm noktasında olduğunu ifade eden Arıklı, “Bırakın adamlar işini yapıyor, yapmaya devam etsin” diye konuştu.
Tecrübenin önemine dikkat çeken Bakan Arıklı, “Oraya YDP’li bir akademisyeni atayabilirdim ama ben bu yolu seçmedim. Siz buldunuz bu arkadaşı tebrik ediyorum. Ben bu arkadaşla yola devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
“Sizin getirdiğiniz arkadaşlarla yola devam etme istiyorum” diyen Arıklı, sert muhalefetten dolayı üzgün olduğunu belirtti.
4.5G ihalesine 2-3 güne çıkılacağını kaydeden Arıklı, bu ihale varken kuruma yeni bir kişinin atanmasının doğru olmayacağını kaydetti ve anlayış beklediğini söyledi.


 

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 28, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler: