ARIKLI: ANKARA’DA ANA GÜNDEM EKONOMİ VE EK BÜTÇE

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de yayınlanan “18. Saat” programına telefon bağlantısı ile katılarak Ankara temasları kapsamında ana gündem maddesinin ekonomi ve ek bütçe olduğunu belirtti.

Arıklı, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yeni bir hava yolu şirketinin kurulmasına ilişkin yapmış olduğu temaslara yönelik açıklamalarda da bulundu.

“Bilet fiyatlarını sürekli gündemde tutmak zorundayız. Bu kadar yüksek fiyatlarla, ne turizm yapabiliriz ne de adaya öğrenci getirebiliriz. Fiyatları aşağıya çekmenin yolu, bir şekilde kendi hava yolumuzu kurmaktır” diyen Arıklı, konuya ilişkin 4-5 ayrı grup ile görüştüklerini aktardı.

Arıklı, “Önemli ilerlemeler var... Biriyle olmazsa diğeriyle olur. Görüşmelerimiz devam ediyor. Umarım çok kısa süre içerisinde netice almış olacağız. Birkaç tane uçak alıp başlıyoruz deme şansımız yok. Bazı kurallar var ve onlara uymamız gerekiyor” diye konuştu.

Ankara temasları kapsamında dün Başbakan  Ünal Üstel ve Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte adadan ayrılan Arıklı, “Oldukça yoğun bir program var. İkili birtakım temaslar da yapılacak... Verimli bir ziyaret olacağını düşünüyorum” dedi.

Dün itibarıyla teknik heyetlerin görüşmeye başladığını da belirten Arıklı, ana gündem konusunun ekonomi ve ek bütçe olduğunu dile getirdi, bakanlıkların farklı farklı projeleri olduğunu da söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: May 31, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler: