ARIKLI: BİRKAN UZUN’UN ADI TARİHLER BOYU YAŞAYACAK

ARIKLI: BİRKAN UZUN’UN ADI TARİHLER BOYU YAŞAYACAK

Birkan Uzun'un adının yaşatılması amacıyla KKTC'nin en yüksek noktası olan Selvili Tepe, "Birkan Uzun Selvili Tepe" olarak yeniden isimlendirildi.

Bu çerçevede bugün Selvili Tepe'de Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Birkan Uzun’un ailesinin katılımıyla tören düzenlendi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, törende yaptığı konuşmada Birkan Uzun’un ülkenin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu söyleyerek, 7 kıta 7 zirve hedefiyle KKTC bayrağını dalgalandırmayı hedeflediğini, eğitim ve çalışma hayatının başarılarla dolu olduğunu belirtti.

“Birkan Uzun spora ve bayrağına aşıktı”  diyen Arıklı, onun adını yaşatmak için Başbakan Üstel’in önerisiyle Bakanlar Kurulu’nun Selvili Tepe’nin adını Birkan Uzun Selvili Tepe olarak değiştirdiğini ifade etti.

Birkan Uzun’un adının tarihler boyu yaşayacağını söyleyen Arıklı, coğrafya kitaplarında yer alacağını belirtti.

Arıklı, “Birkan Uzun’un azmi ve kararlılığı yetişen nesillere örnek olmalı” ifadelerini kullandı.

Birkan Uzun’un babası Cengiz Topel Uzun da, Selvili Tepe’nin adının Birkan Uzun Selvili Tepe olarak değiştirilmesi kararından mutluluk duyduklarını belirtti.

Birkan Uzun’un hedef ve idealleriyle ambargolara isyan ettiğini dile getiren Uzun, 7 kıta 7 zirve hedefine ulaşan ilk Kıbrıslı Türk olmak istediğini ancak nasip olmadığını kaydetti.

Uzun, Birkan Uzun’un başarı azmi ve kararlılığının örnek olması ve ideallerinin yaşatılması amacıyla Selvili Tepe’ye adının verildiğini söyleyerek, gelecek nesillere ilham olması temennisinde bulundu.

Uzun, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 23, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler: