ARIKLI: FOTA’YI ÇIKMAZ SOKAK OLMAKTAN KURTARACAĞIZ

ARIKLI: FOTA’YI ÇIKMAZ SOKAK OLMAKTAN KURTARACAĞIZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dağyolu (Fota) köy yolunun tamamlandığını, köyden Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu’na ulaşımı sağlayan toprak yolun asfaltlanacağını belirterek “Fota’yı çıkmaz sokak olmaktan kurtaracağız” dedi.

Arıklı, 30 yıldır köy halkının ihtiyacı olan yolun kendi hükümet döneminde yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek amaçlarının halka hizmet olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Dağyolu köy yolu ihale şartnamesinde çalışmaların tamamlanması için bir aylık süre verildiğini ancak yüklenici firmanın projeyi 16 günde tamamlamayı başardığını kaydederek firma yetkililerine teşekkür etti.

Dağyolu köy yolundaki çalışmaların sonuna gelinmesi nedeniyle köyü ziyaret eden Bakan Arıklı, ilk olarak Dağyoly Türk Spor Klübüne giderek vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra yol çalışmalarını inceleyen Arıklı’ya Karayolları Dairesi Müdürü Kazım Kafaoğlu ve köy muhtarı Mustafa Arapçavuşoğlu eşlik etti.

Burada açıklamada bulunan Arıklı, 3.4 kilometrelik yolun Karayolları Dairesi’nin kendi imkanlarıyla yapıldığına dikkat çekerken, adanın en önemli Türk köylerinden olan Dağyolu sakinilerinin ihtiyaçlarını gidermenin önemine vurgu yaptı.

“BAŞBAKANIN SÖZÜ BİZİM SÖZÜMÜZ”

Dağyolu’ndaki vatandaşların Başbakan Ünal Üstel’in kendilerine verdiği söz üzerine konuşan Arıklı, “Başbakanın sözü bizim sözümüz. Köyün güneyinden Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu’na bağlanan toprak yolun asfaltlanması için gerekli kaynak 2025 bütçesine eklenecek. Fota’yı çıkmaz sokak olmaktan kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

Köy muhtarı Mustafa Arapçavuşoğlu da konuşmasında, köyün ihtiyacı olan yol yapımından dolayı duydukları memnuniyeti belirtti. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Arapçavuşoğlu, yolun erken zamanda yapılarak köy halkının mağduriyetinin giderildiğini kaydetti ve Bakan Arıklı, ekibine ve emeği geçen herkese  köy halkı adına teşekkür etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 2, 2024,
Haber Kategorisi: Haberler, Karayolları Dairesi,
Yorumlar: 0,
Etiketler: