ARIKLI: HIZLI İNTERNET İÇİN BTHK'YA HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ

ARIKLI: HIZLI İNTERNET İÇİN BTHK'YA HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) yeni binasını ziyaret ederek personelle tanıştı ve kurumun çalışmalarıyla ilgili BTHK Başkanı Kadri Bürüncük’ten bilgi aldı.

Ziyaret sırasında BTHK’nın yeni binasıyla ilgili sunumu dinleyen Bakan Arıklı, sunumun ardından basına yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çağdaş ve hızlı internet servisi tesis edilmesi için BTHK’ya bakanlık olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti. 

“Hükümet olarak KKTC’nin bilişim adası olması hedefini ortaya koyduk ve çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz” diyen Arıklı, bilişim, bilgi ve teknolojinin kalbi olan BTHK’nın binasını ve çalışmalarını yerinde görüp personel ile tanışmak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

“Kurmaylarımla birlikte gerekli bilgileri aldık ve mükemmel bir binayla karşıkayrşıya olduğumuzu memnuniyetle gördük” diyen Bakan Arıklı,  KKTC’de en ciddi çalışan ve görevini layıkıyla yerine getiren kurumlardan birinin BTHK olduğuna işaret ederek kurumun bu hale gelmesinde ve yeni binanın yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerini sundu.

Arıklı şunları söyledi:

“ESAS HEDEF FİBER-OPTİK ALTYAPI”

“İnternet servis sağlayıcılarının talebi dorultusunda 5GHz’den 60GHz’e geçilmesi için acil çalışma talimatı vermiştim ve gereken çalışmalar yapıldı. Tüzük değişikliği 15 günlük süre için BTHK’nın internet sitesinde yayımlanmak suretiyle halkın bilgisine getirildi. Çok kısa bir süre içerisinde evlerdeki internet daha hızlı olacak. Tabi bu bir ara çözümdür. Esas hedef fiber-optik altyapının tamamlanması ve 5G’ye geçilmesi olacak. Bunu da kısa süre içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz.”

Bakan Arıklı, KKTC’nin bir turizm merkezi olduğundan bahsediliyorsa, gelen turistin hızlı internet talep ettiğini, bir bilişim ve yüksek öğrenim adası olmasından bahsedildiğini ancak hem öğrencilerin hem de bilişim alanında çalışanların çağdaş ve hızlı internet hizmeti talep ettiğinin altını çizerek bakanlığın bu konuda BTHK’ya her türlü desteği sağlayacağını ifade etti. 

BÜRÜNCÜK: BAKANIN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZA YÖN VERME FIRSATI DOĞRU

BTHK Başkanı Kadri Bürüncük ise fiberoptik altyapı, 5G ve siber güvenlik konusunda Bakan Arıklı’yı bilgilendirip talimatları doğrultusunda çalışmalarına yön verme fırsatı doğduğunu belirtti.   

Bürüncük, “Sayın bakanın ziyareti bizleri onurlandırdı. Hem yeni binamızı tanıtma fırsatı bulduk hem de güncel konuları görüştük. Bakanımız, internet servis sağlayıcılarının frekanslarda bir genişleme yaparak daha hızlı internet verilebilmesi için bazı açılımlar öngürmüştü. Bununla ilgili hemen çalışmalar başladık, tüzük değişikliği yaptık. Çok ciddi açılımlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

ARIKLI’YA BİNA İLE İLGİLİ SUNUM YAPILDI

Ziyaretinde Bakan Erhan Arıklı’ya, BTHK binası ile ilgili bilgi sunumu yapılarak, binanın özellikleri aktarıldı.

Sunumda, 2017 yılında Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ile yeni hizmet binası tasarımına ilişkin yarışma düzenlendiği ve yarışma sonunda kazanan tasarım sahipleri ile sözleşme bina tasarımı ve projelendirilmesinin tamamlandığı belirtildi.

Tasarımın tamamlanmasının ardından, 2019 yılında, yürürlükteki mevzuat uyarınca ihaleye çıkıldığının ve Gerçek İnşaat ve Müteahhitlik Şirketi Ltd’nin ihaleyi kazandığının kaydedildiği sunumda, Şubat 2022’de Kurum’un yeni binasında hizmet vermeye başladığı anlatıldı.

Sunumda, binanın 4 bin 630 metre kare büyüklüğünde olduğu, bodrum dahil 4 kattan oluştuğu, 13’ü kapalı 50 araçlık park yerinin bulunduğu ve 90 kişilik konferans salonuna sahip olduğu aktarıldı.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 18, 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler: