ARIKLI: ONUR VERİCİ VİZYONER BİR PROJE

ARIKLI: ONUR VERİCİ VİZYONER BİR PROJE

Kıbrıs’ın ilk yüzen gemi müzesi TEAL, Denizcilik Tarihi Müzesi’ne dönüştürülmek üzere, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın katılımıyla düzenlenen törenle Girne Limanı’nda inşa edilen özel alana yerleştirildi.

TEAL’in Girne Limanı’ndaki yeni yuvasına alındığı törende Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı birer konuşma yaptı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı törende yaptığı konuşmada, böylesine önemli bir açılışta bulunmaktan onur duyduğunu söyleyerek Günsel Ailesi’nin vizyoner projeleri ile ülkeye çok şey kazandırdığını belirtti.

Yıllar önce Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ile yaşadığı bir anıyı paylaşan Arıklı, Azerbaycan ile iyi ilişkileri olduğunu, yıllar önce Dr. Suat Günsel’e Azerbaycan’da bir üniversite kurması teklifini götürdüğünde “Ben bu toprakların insanıyım, bu topraklarda kazandığım her kuruşu yine bu topraklara yatırcağım” cevabını aldığını aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu ile birlikte, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde GÜNSEL’i ziyaret ettiklerini hatırlatan Bakan Arıklı, “Orada, Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, öyle bir projeksiyon çizdi ki, bütün bakan arkadaşlarımla birlikte hayranlıkla dinledik. Düşünün ki, bütün çabalarımıza rağmen yılda sadece 110 milyon dolar ihracat yapan ve 1,1 milyar dolar açık veren bir ülkede; 2030’a gelindiğinde dış ticaret fazlasının 1 milyar doları aşacağını söyledi. Bize düşen de bu projeye büyük bir gururla sahip çıkmaktır” dedi.

Erhan Arıklı, “Bugün burada çok önemli ve vizyoner bir proje olan Denizcilik Tarihi Müzesi’nin kurulumu için büyük bir adım atılırken aranızda olmaktan onur duyuyorum” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 12, 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler: