ARIKLI: YENİ BAYRAK TAŞIYICISI İÇİN HEDEF MART 2023

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC’nin bayrak taşıyıcısı olacak yeni hava yolu şirketinin Mart 2023 tarihinde devreye girmesini planladıklarını ifade ederek, şirketin hisselerinin halka açık olacağını dile getirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, BRT ekranlarında yayınlanan ’18. Saat’ adlı programa telefon bağlantısı ile katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Arıklı, yeni bir hava yolu şirketinin kurulmasına yönelik birçok yerli ve yabancı firmanın talepte bulunduğunu belirterek “şirket halka açık bir şirket olacak. Bayrak taşıyıcısı özelliği olması için bir kısım hisse devletin elinde olacak. Kalan hisseleri halka açacağız. İlk olarak yerli yatırımcıyı davet edeceğiz, talep olmazsa hisseleri yurt dışındaki şirketlere pazarlayacağız” dedi.

Arıklı, yeni havayolu şirketi ile ilgili fizibilite çalışmalarının yapıldığını, ilk olarak 6 uçakla başlayacaklarını kaydederken öncelikli olarak charter seferlerin devreye girebileceğini kaydetti.

Erhan Arıklı, "Bizim en büyük hedefimiz, bir an evvel uçak seferlerini başlatıp, bilet fiyatlarını ucuzlatmaktır..." dedi.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile bu konuda istişare içerisinde hareket ettiklerini aktaran Arıklı, Ataoğlu’nun Antalya’da bazı iş çevreleriyle bu konuda görüşma yapacağını, önemli olanın KKTC’nin kendi bayrak taşıyıcısına sahip olmasıdır dedi.   

Arıklı, “Kendi milli hava yolumuzu bir şekilde hayata geçirdiğimiz zaman hem turizmin önünü açabileceğiz hem de yükseköğrenim için ülkemize gelecek olan öğrencilere ve ailelerine imkan tanıyacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Arıklı, Ataoğlu ile birlikte 11 Mart'ta Antalya'da düzenlenecek olan bir toplantıya katılacaklarını da söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 4, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler: