BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI 2024 BÜTÇESİ ONAYLANDI

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI 2024 BÜTÇESİ ONAYLANDI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın 2 milyar 99 milyon 626 bin 600 TL’lik 2024 bütçesi, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla kabul edildi.

Bakanlık bütçesinin görüşülmesi sırasında muhalefet milletvekillerinin yönelttiği eleştirileri ve soruları yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yöneltilen sorulara geçmişte bir çok kez cevap verdiğini söyledi.

Konuşmalardan yararlandığını söyleyen, güzel eleştiri ve öneriler sunanlara teşekkür eden Arıklı, bunları değerlendireceğini belirtti.

Arıklı, bakanlığın birçok eksikliği olduğunu, bu bütçeyle beklentileri karşılamanın çok mümkün olmadığını ancak Maliye Bakanlığı'nın imkanlarının da bu kadar olduğunu söyledi.

ERCAN HAVALİMANI KONUSU

Ercan Havalimanı konusundaki eleştirileri yanıtlayan Arıklı, sözleşme gereği havaalanının açılmak durumunda olduğunu, şartnamede yüklenici firmaya sonsuza kadar havalimanını açmama yetkisi verildiğini söyledi.

Askere yer gösterilemediği için, askeri bölgeyle ilgili şartnamede yer alan şartların yerine getirilemediğini, şirketin bunun arkasına sığınarak açılışı yapmadığını anlatan Arıklı, Türkiye’nin yetkili makamları vasıtasıyla bu açılışı sağladıklarını anlattı.

“KARAYOLLARI DAİRESİ ÖKSÜZ BİR ÇOCUK GİBİ BIRALIKDI”

Karayolları Dairesi'nin zaman içinde öksüz bir çocuk gibi bırakıldığını, oraya ne teçhizat ne teknik eleman alındığını dile getiren Arıklı, TC ile yapılan anlaşmada 320 kilometrelik köy yollarının yapımı konusunda protokol imzalandığını bunun 150 kilometresinin bittiğini, 2024 içinde kalan köy yollarının tamir edileceğini anlattı.

Girne -Alsancak yolunu açtıklarını, o yolun Lapta oteller bölgesine kadar gitmesini de sağladıklarını sırada Çatalköy- Girne yolu genişletme çalışması olduğunu belirten Arıklı bunun yeterli olmadığını, asıl yapılması gerekenin Doğu Çevre Yolu’nu hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

"ASELSAN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ KURACAK"

Arıklı, ASELSAN’ın uluslararası anlaşmayla bir çalışma ortaya konduğunu, akıllı ulaşım sistemleri kurulacağını ifade ederek, Azerbaycan’da bunun örneğini gözlemleme şansı bulduklarını kaydetti.

Toplu taşıma konusunun yıllardan beri tüm ulaştırma bakanlarının çözmeye çalıştığı bir sorun olduğunu kaydeden Arıklı, neticede hedefe varılamadığını, önünde bulduğu müktesebat uyarınca konu üzerinde çalışmaya devam ettiğini, Düzce'yle ilgili çalışmaların Resmiye Canaltay'ın bakanlığı döneminde görüşüldüğünü ifade etti.

Diğer yandan dünkü oturumda 82 milyon 42 bin TL olan Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu (BTHK) bütçesi de oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 14, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789