BTHK İLE TBD, "SİBER GÜVENLİK FARKINDALIK" EĞİTİMLERİ DÜZENLİYOR

BTHK İLE TBD, "SİBER GÜVENLİK FARKINDALIK" EĞİTİMLERİ DÜZENLİYOR

 

 

 

 

 

KKTC'nin  “Siber Dayanaklılığının” artırılması amacıyla, başta öğretmenler olmak üzere, kamu kurumlarında çalışan yöneticilere ve personele yönelik “Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimleri” düzenleniyor. 
Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) ile Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenecek Siber Güvenlik Farkındalığı Eğitimi; özel sektör, yargı mensupları ve BTHK’nın yerel ihtiyaçlara göre belirleyeceği diğer ilgili kesimlere de açık olacak. 
Siber zorbalık ve siber saldırılardan korunma ile ilgili, her biri 30-45 dakika olan 4 konu başlığından oluşacak eğitime katılanlara “Katılım Sertifikası” verilecek.
Katılımcılar; “Siber Zorbalığa Karşı Siber Güvenlik Temel Bilgileri”, “Bilgi Güvenliği ve Kurumsal Bilgi Kaynakları (ISO 27001)”, “Güvenli İnternet Kullanımı (İnternet / Web Güvenliği)” ve, “Kişisel Verilerin Korunması (KVKK)” konularında eğitim görecek.    
Siber Güvenlik Farkındalığı Eğitimi, 20 Kasım 2022’de KKTC’de bilişim teknolojilerinin geliştirilmesi ve siber dayanıklılığının artırılması amacıyla BTHK ile TBD arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenleniyor. 
BTHK tarafından Siber Güvenlik Farkındalığı Eğitimi ile ilgili yapılan duyuruda, “Siber saldırılar son yıllarda yoğun olarak çocuk ve dezavantajlı gruplar başta olmak üzere; Bireylere, Kritik Altyapılara, KOBİ’lere ve Tedarik Zincirlerine yönelmiştir”. Kamu Kurumları (okullar dahil) başta olmak üzere tüm sektörlerde faaliyet gösteren personelin Siber Güvenlik Farkındalığı çok önemlidir. Düzenli olarak verilen siber güvenlik eğitimleri, kurumların "Siber Olgunluk Seviyesi"nin ve "Siber Dayanıklılığı"nın arttırılmasına çok önemli katkılar sağlamaktadır” denildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 1, 2023,
Yorumlar: 0,
Etiketler: