DİLEKKAYA YOLUNA KAVUŞUYOR

DİLEKKAYA YOLUNA KAVUŞUYOR

322km’lik kırsal kesim yolunun yenilenmesini öngören KKTC Karayolları Mater Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü kapsamında yapımına başlayan ancak ara emirleri nedeniyle 1.7km’lik kısmı tamamlanamayan Gaziköy-Dilekkaya Yolu’nda mutlu sona ulaşıldı. 


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Başbakan Ünal Üstel ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un girişimleriyle 14.2km’lik yolun tamamlanamayan 1.7km’lik bölümünde malı olan vatandaşların, ara emrini kaldırdıklarını ifade etti. 


Bakan Arıklı, Yeniden Doğuş Partisi’nin de içinde bulunduğu koalisyonun kurulmasının ardından karayollarında üç tane ciddi sorunla karşılaşıldığını, vatandaşın huzuru ve güvenli seyahat edebilmesi adına bu üç ciddi sorunun da çözüldüğünü kaydetti.  


“Sorunlardan bir tanesi ara emirleri dolayısıyla uzun süre tamamlanmayı bekleyen Güzelyurt-Lefke Yoluydu. Yapılan girişimler neticesinde ara emri kalktı ve yolu kullanıma açtık. Yine yıllardan beri bekleyen Girne-Alsancak Yolu’ndaki 2km’lik bölümü kaynak yetersizliği nedeniyle bitirilememişti ve yüzlerce insan her gün o yolu kullanırken büyük sıkıntı çekiyordu. Sayın başbaklanın girişimleriyle o yolun tamamlanması için gerekli mali kaynak bulundu ve çalışmalar başladı” diyen Arıklı, üçüncü sıkıntının Gaziköy-Dilekkaya Yolu’nda olduğunu, yolda seyahat etmenin işkence haline döndüğünü söyledi. 
Dilekkayalıların yolun tamamlanamaması nedeniyle gmsterdikleri tepkide haklı olduklarına işaret eden Arıklı,  “Neticede bir uzlaşmaya varıldı. Ara emirleri kalktı ve üç dört gün içerisinde yol güzergahı üzerindeki stabilize çalışmaları bitecek. 15 Kasım’dan sonra da asfaltlama başlayacak. Başta sayın başbakan olmak üzere emek koyan herkese teşekkür ederim” dedi. 


Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil ise 322km’lik köy yolu yenileme projesi kapsamında 90km’lik kırsal kesim yolunun, cizgileri ve levhalarıyla tamamlandığını, Gaziköy-Dilekkaya Yolu’nun da en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 21, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler, Karayolları Dairesi,
Yorumlar: 0,
Etiketler: