“DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ...”

“DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ...”

12 Temmuz 2024 tarihinde İzmir'de sel felaketinde elektirik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişiden biri olan  Kıbrıslı Türk Özge Ceren Abi'nin ilk davası yarın İzmir Adliyesinde görülecek.
Davaya katılmak için Hükümet adına İzmir’e giden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı bugün ilk olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun ile görüşerek dava hakkında bilgi aldı.
Görüşme sonrası bir açıklama yapan Arıklı şunları söyledi;
“Olay tam bir ihmaller zinciri sonucu gerçekleşmiş ve 2 genç kadın bu ihmaller  sonucu hayatını kaybetmiştir. Elde ettiğimiz bilgilere göre; 
2015 Yılında GEDİZ AŞ , ölüm olayının gerçekleştiği yerde alt yapı KABLO DÖŞEME işini yapmış.
Normalde 80-60 cm aşağıya döşemesi gerekirken , kablo 45-36 cm yer yüzeyine yakın bir şekilde döşenmiş.
 Olay mahallinde sık sık elektrik çarpması olmuş. Belediye ve Gediz Elektirik Kurumuna defalarca şikayetler yapılmış.  Hatta 2019 yılında EGE TELGRAF GAZETESİ ‘ÇÖZÜM İÇİN İLLA BİRİ MI ÖLMELİ ?’ diye manşet atmış. Kimse tınmamış...
O günden sonra da aynı sorunlar yaşanmış. Olay mahallinde mazgaldan buharlar çıktığı, elektrik kaçağı olduğu , suyun kaynadığı v.s. İhbarları devam etmiş.
 4 Ocak 2024 te İZSU olay yerine 3 Adet Mazgal döşemiş. Bu yapılırken kablo daha da yukarı çekilmiş. Bu sırada  kabloya zarar verilerek daha da yukarı çekilmiş ve  korumasız bırakılmış... 9 Ocak 2014 te bu kez GEDİZ  elektirik gelip çalışma yapmış.
Ama KÖKTEN ÇÖZÜM üretilmemiş.
12 Temmuz 2024’te Özge Ceren Abi biri daha burada cereyana kapılarak vefat etmiş..
Ben Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı titiz çalışma dolayısı ile teşekkür ediyorum. Şu anda 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında dava açıldı. 2 kişi de firari. Davayı yakından takip ediyoruz. Sorumlulara ibretlik bir ceza verilmesini istiyoruz...”

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 6, 2024,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler: