DEMİRHAN’A YAPILACAK AKILLI KAVŞAK İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

DEMİRHAN’A YAPILACAK AKILLI KAVŞAK İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Değirmenlik Akıncılar Belediyesi arasında Demirhan köyü mevkiine dinamik (akıllı) akıllı sinyalize kavşak yapımına yönelik protokol imzalandı.

Protokole Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler imza koydu.

Protokole göre Demirhan mevkiine yapılacak akıllı sinyalize kavşak için tüm öteleme, yapım işleri, Karayolları Dairesi’nin çizdiği proje esas alınarak Belediye tarafından yapılacak. Akıllı sinyalize sistem de Değirmenlik Akıncılar Belediyesi tarafından satın alınıp monte edilecek.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bölge halkının uzun yılardır Lefkoşa-Gazimağusa Yolunda kolay erişim talebinin karşılık bulduğunu, Değirmenlik Akıncılar Belediyesi’nin projeyi tamamıyla üstlenmesinin de örnek bir davranış olduğunu ifade etti. Arıklı, proje sayesinde bölge halkının Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu’na çok daha kısa sürede erişebileceğini belirterek bölge insanına hayırlı olmasını diledi.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Başkanı  Karavezirler ise akıllı kavşağın hizmete girmesiyle birlikte uzun zamandır Lefkoşa-Gazimağusa Yolu’na ulaşımda sorun yaşayan  Değirmenlik, Demirhan, Balıkesir ve Minareliköy halkının sorununun çözüleceğini belirtti.

Karavezirler akıllı kavşak yapımı için en kısa sürede ihaleye çıkacaklarını belirterek projenin özelde bölge halkına, gelende tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 27, 2024,
Yorumlar: 0,
Etiketler: