DOĞUDAN BATIYA YOL AYDINLATMALARI TAMİR EDİLİYOR

DOĞUDAN BATIYA YOL AYDINLATMALARI TAMİR EDİLİYOR

Karayolları Dairesi, Gazimağusa Belediyesi ve Kıb-Tek işbirliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin katkısıyla ana arterler üzerinde bulunan aydınlatma sistemlerinin tamiratına başlandı. 

Önceki gün başlayan çalışmalar çerçevesinde, Gazimağusa şehir içindeki ve belediye sınırlarına kadar uzanan ana arterlerde bulunan arızalı yol aydınlatma sistemlerinin bakım onarımı yapılacak.

Karayolları Dairesi, bakım onarım çalışmaları için Türkiye Cumhuriyeti'nin finansman katkısı ile alınan malzemeyi sağlarken, Gazimağusa Belediyesi ile Kıb-Tek de personel ve araç temin ediyor.

ÇALIŞMALAR PAZARTESİ GÜZELYURT’TA BAŞLIYOR

Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın girişimiyle, ana arterlerde var olan yol aydınlatma sistemlerinin bakım onarımı için yerel yönetimlerle yapılan işbirliğinin ada çapına yayılacağını, çalışmaların gelecek hafta Güzelyurt Belediyesi sınırları içerisinde başlayacağını belirtti.

Dürdane Abi Acı, çalışmaların Lefkoşa Belediyesi, Gönyeli-Alayköy Belediyesi, Girne Belediyesi, Mesarya Belediyesi ve Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde devam ettiğini, 27 Kasım 2023 Pazartesi günü de Güzelyurt Belediyesi’nin yol güvenliği için oluşturulan güç birliğine katılacağını ifade etti.

Acı, “Çalışmaları mümkün olan en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Halkımızın da bu konuda yoğun bir talebi var. Yol aydınlatması, özellikle kavşaklardaki aydınlatmalar yol güvenliği ve can güvenliğimiz için oldukça önemli. Bu nedenle öncelikle Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’ne (KEİ) yaptıkları değerli katkı nedeniyle ve bizimle birlikte çalışan tüm belediyelerimize teşekkür ederim. Vatandaşlarımızdan ricam, tüm trafik kurallarına, özellikle azami hız sınırlamalarına uymaları, seyir halinde cep telefonu ve veya alkollü araç kullanmamaya özen göstermeleridir” ifadelerini kullandı.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 23, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler, Karayolları Dairesi,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789