“EKONOMİ KONUSUNDA GEREKLİ ADIMLAR KARARLILIKLA ATILACAK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, görevi devraldıktan sonra ilk açıklamayı BRT’ye yaptı.

Bakan Arıklı, hükümetin en önemli ve öncelikli konusunun ekonomi olduğunu, halkın tek gündem maddesinin geçim derdi olduğunu belirterek hükümetin bu konuda gerekli adımları kararlılıkla atacağını söyledi.

Bakan Arıklı, öncelikli hedefinin, lokomotif sektörler olan turizm ve yüksek öğrenime darbe vuran pahalı uçak bilet fiyatlarını düşürmek olduğunu belirtti.  

3G’ye takılıp kalan KKTC’ye 4.5/5G’yi getirmek için çalışacaklarını kaydeden Arıklı, “dünyada 3G’ye sahip olan tek ülke biziz. Bizim gibi turizm ve üniversite adası olma iddiasında olan bir ülkenin 3G’de kalması kabul edilebilir bir şey değil. Bu konuda da çalışmalarımız olacak. Önce icraat yapıp daha sonra açıklama yönünde bir kararımız var” dedi.

Bakan Arıklı, göreve atanmasının ardından eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanları’nın kendisini arayıp tebrik ettiğini ve her konuda destek verip yardımcı olma konusunda söz verdiklerini, bu nedenle oldukça şanslı olduğuna inandığını kaydetti.

Arıklı, hükümet programının Çarşamba akşamına kadar netleşeceğini belirterek “güzel işlere imza atma konusunda kararlıyız” dedi.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 21, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler: