GÜZELYURT’TAKİ YOL AYDINLATMA SİSTEMLERİ TAMİR EDİLİYOR

GÜZELYURT’TAKİ YOL AYDINLATMA SİSTEMLERİ TAMİR EDİLİYOR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Güzelyurt Belediye sınırları içerisinde devam eden ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen yol aydınlatma bakım onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Arıklı, Karayolları Dairesi’nin kısıtlı imkanlara rağmen vatandaşın talepleri doğrultusunda yaratıcı formüllerle çalışmalar yaptığını belirtirken, bu projenin finanse edilmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, T.C. Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ) ve işbirliği yapan tüm belediyelere teşekkür etti.

Geçtiğimiz haftalarda Karayolları Dairesi ile belediyelerin işbirliğinde, ülke çapındaki ana arterlerde bulunan ancak çalışmayan yol aydınlatma sistemlerinin bakım onarımına başlanmıştı. Lefkoşa Belediyesi, Gönyeli-Alayköy Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi, Mesarya Belediyesi ve Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde devam eden çalışmalarla birlikte geçtiğimiz gün Güzelyurt Belediye sınırları içerisinde yol aydınlatma bakım onarım çalışmaları başladı.

Çalışmalar çerçevesinde karayolları Dairesi malzeme temin ederken belediyeler de araç ve personel sağlıyor.

Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı ise Güzelyurt’taki çalışmaların, hava koşullarının elverişli olması halinde iki-üç gün içerisinde tamamlanacağını, ardından Girne Belediyesi sınırları içerisinde çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Ana arterlerde var olan yol aydınlatma sistemlerinin bakım onarımı için yerel yönetimlerle yapılan işbirliğinin ada çapına yayılacağını ve ana arterlerde bulunan anacak çalışmayan aydınlatma sistemlerinin tamir edileceğini kaydetti.

Dürdane Abi Acı, ülke çapına yayılacak çalışmaların mümkün olan en kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini aktarırken projenin finanse edilmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na ve T.C. Büyükelçiliği KEİ Ofisi’ne teşekkürlerini sundu. Acı, sürücülerden trafik kurallarına her zaman uymalarını ve araçların içinden yol kenarına çöp atmamalarını da rica etti.

Bakan Arıklı daha sonra Doğancı’da yapılan yamalama çalışmalarını yerinde inceledi. Arıklı burada yaptığı açıklamada, batıda devam eden yamalama çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede girilmeyecek derecede bozuk yolun kalmayacağının altını çizdi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 28, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler, Karayolları Dairesi,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789