KKTC'DE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞİMİ İÇİN PROTOKOL İMZALANIYOR

KKTC'DE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞİMİ İÇİN PROTOKOL İMZALANIYOR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ,Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük ile Başkan Yardımcısı Tayfun Aydınlı, 17-20 Kasım 2022 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Kamu-BİB'25 ve BİMY’29 Bütünleşik Etkinliği Kongresine katılıyor. Kongre kapsamında bugün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bilgi teknolojilerinden daha etkin yararlanması ve güvenli internet kullanımı ile ilgili protokole imza atılacak.

Kongre hakkında bilgi veren BTHK Başkan Yardımcısı Tayfun Aydınlı, bir “Kamu Bilişim Markası” olan TBD Kamu-BİB’in 1999 yılından bu güne gerçekleştirdiği etkinliklerin, kamu, üniversite ve özel sektör bilişim yöneticileri ile kamuda politika belirleyici ve karar alıcıların ortak buluşma noktası olduğunu belirtti.

“Dijital Gelecek ve Ötesi” ana teması ile düzenlenen kongrenin, tüm sektörler için dijital dönüşüm politikaları ve uygulamalarının konuşulacağı bir platform, aynı zamanda kamu, üniversite ve özel sektör bilişim yöneticileri ile tüm paydaşların ortak buluşma noktası olacağını belirten Aydınlı, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün kongrede Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Erhan Arıklı’nın yapacağı konuşmanın ardından Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu ile Türkiye Bilişim Derneği, işbirliği protokolü imzalıyor. Protokolün amacı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bilişim teknolojilerinden etkin ve verimli bir şekilde yararlanması, bundan katma değer elde etmesidir. Protokol ayrıca siber güvenlik, sosyal medyanın doğru ve etik kullanımı, siber zorbalığa karşı farkındalığın arttırılmasına yönelik eğitim, bilgilendirme, yarışma ve benzeri çalışmalar yapmayı amaçlıyor.”

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 18, 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler: