METEOROLOJİ KURUMLARI ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ ARTIRILACAK

METEOROLOJİ KURUMLARI ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ ARTIRILACAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Genel Müdür Volkan Mutlu Coşkun ile görüştü.

 

Ziyareti, iki kurum arasındaki işbirliğini artırma yollarını görüşmek için gerçekleştirdiklerini belirten Meteoroloji Dairesi Müdürü Güneş, “uzun yıllar işbirliği içerisinde yürütülen çalışmaları güncellemek ve bunu sağlayacak işbirliği ve eğitim protokolüne hazırlık amacıyla bu ziyaretimizi gerçekleştirdik” dedi. 

 

Ziyarette Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun ile görüşen Güneş, iki kurum arasındaki veri akışının hızlandırılması, teknik altyapı ve sistemlerin yenilenmesi, altyapının uyumlaştırılması ve Meteoroloji Dairesi personelinin Türkiye’de düzenlenen eğitim programlarına davet edilmesi konularını ele aldıklarını belirtti.

 

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANACAK

 

“Önümüzdeki aylarda Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir teknik heyet misafirimiz olacak. Personelimizle yapacakları çalışmaların ardından elde edilecek çıktı, imzalayacağımız işbirliği protokolünün temelini oluşturacak” diyen Güneş, Meteoroloji Genel Müdürlüğüne yaptıkları ziyarette yoğun ilgi gördüklerini, Anavatan Türkiye’nin bu konuda da tüm imkanlarıyla KKTC’yi destekleyeceği bilgisini aldıklarını belirterek, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Volkan Coşkun Mutlu’ya teşekkürlerini iletti. Meteoroloji Dairesi Müdürü Güneş’in heyetinde Hava Meydanları Sorumlusu Mehmet Varoğlum, Teknik Bölüm Sorumlusu Aydın Hüseyin Uluboy ve II. Derece Gözlemci Yener Sarp yer aldı.

 

ERCAN’DAKİ METEOROLOJİ SİSTEMLERİ

 

Meteoroloji Dairesi Müdürü Güneş, diğer yandan Ercan Havalimanı’ndaki meteoroloji sistemleriyle ilgili de bir açıklamada bulundu. Açıklamasında, Otomatik Meteoroloji Gözlem Sistemleri’nin ülkeye ulaştığını, yeni pistin çevresine yerleştirilecek olan bu sistemlerin bir buçuk ay içerisinde aktif hale getirilmesini ve hizmet veremeye başlamasını planladıklarını iletti.

 

Güneş,  Otomatik Meteoroloji Gözlem Sistemleri’nin kurulumu için altyapı çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini, altyapı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz sistemlerin kurulumuna geçileceğini ifade etti. 

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 25, 2024,
Haber Kategorisi: Haberler, Meteoroloji Dairesi,
Yorumlar: 0,
Etiketler: