TRAFİK EĞİTİM PARKI YENİDEN FAALİYETE GEÇİYOR

TRAFİK EĞİTİM PARKI YENİDEN FAALİYETE GEÇİYOR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeniden faaliyete geçirilecek olan Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı ilgili Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı’dan bilgi alan Arıklı, “Çocuklarımızın trafik eğitimi için çok önemli olan bu tesisin bir an önce eski günlerine kavuşturulması gerekiyor. Bunun için paydaşlarla işbirliği içerisinde bir an önce çalışmalara başlayacağız” dedi.

Eğitim parkı incelemesi sırasında Bakan Arıklı’ya Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Hande Güzoğlu da eşlik etti.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD), Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliği ile 2010 yılında hizmete giren Eğitim Parkında; derslikler, yönetim binaları, eğitim parkuru ve bir de emniyet kemeri simülatörü bulunuyor. Eğitim parkurunda ise bir dönel kavşak (çember), bisiklet yolları, ışıklı kavşaklar, taşıt yolları, bisiklet yolları ve yaya yolları bulunuyor.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 14, 2024,
Haber Kategorisi: Haberler, Trafik Dairesi,
Yorumlar: 0,
Etiketler: